Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerbia nem vesz több oltóanyagot

2010.01.13. 13:22 Módosítva: 2010-01-13 13:35:05

Szerbia felfüggeszti az új influenza elleni oltóanyag beszerzését, mert nincs rá kereslet - közölték egészségügyi illetékesek.

Belgrád két hónapja jelentette be, hogy megállapodott a Novartis svájci gyógyszercéggel hárommillió adag vakcina megrendeléséről.

Eddig nagyjából 850 ezer adag oltóanyag érkezett meg Szerbiába - ezeket Belgrád ki is fizette -, de alig több mint 130 ezren, a lakosság mintegy két százaléka oltatta be magát. A szerbiai egészségbiztosítási pénztár ezért utasította az oltóanyagot importáló szerb vállalatot, hogy egyelőre ne vegyen több vakcinát.

Szerbiában eddig 68 halálesetről mutatták ki, hogy az új influenza vírusa okozta. Az országban november közepén jelentették be, hogy országos járványt okozott az új típusú H1N1 vírus.