Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt Haitin az ENSZ misszióvezetője

2010.01.17. 08:51

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szombaton hivatalosan megerősítette, hogy a négy nappal korábbi haiti földrengésben életét vesztette a világszervezet helyi képviseletének vezetője, Hedi Annabi. A tunéziai diplomata holtteste mellett a békefenntartó misszió székházának romjai között megtalálták Annabi brazil helyettesének, Luiz Carlos da Costának és Doug Coates kanadai rendőrbiztosnak a tetemét is.

René Préval haiti elnök a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva már napokkal korábban azt állította, hogy Annabi életét vesztette, de a világszervezet ezt eddig nem erősítette meg, eltűntnek nyilvánította a misszióvezetőt és több munkatársát. A keddi, Richter-skála szerinti 7-es fokozatú földrengés idején Annabi az ENSZ-képviselet ötemeletes székházában volt, amely jóformán összedőlt.

A Hszinhua kínai hírügynökség vasárnapi jelentése szerint holtan találták meg Port-au-Prince-ben azt a nyolc kínai rendőrt is, akiket eddig ugyancsak eltűntként tartottak számon. Négyen az ENSZ-misszió békefenntartói voltak, négyen pedig a kínai közbiztonsági minisztérium küldöttségének tagjaiként tartózkodtak a karibi országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport