Földrengések rázzák Közép- és Dél-Amerikát

2010.01.18. 18:12

A Richter-skála szerinti hatos erősségű földrengés rázta meg hétfőn, a közép-amerikai El Salvador és Guatemala nyugati partvidékeit, közölte az Egyesült Államok Földtani Intézete (USGS). A földmozgás helyi idő szerint délelőtt háromnegyed tíz előtt történt El-Salvador és Guatemala nyugati-délnyugati részénél, 103 kilométeres mélységben, az óceánban. Egyelőre nincs hír áldozatokról és károkról.

Nem sokkal korábban Argentína jelentette, hogy az ország nyugati részén, az Andok-hegységnél a Richter-skála szerinti 5,5-ös erősségű földmozgás volt. Az argentin földrengéskutató intézet jelentése szerint San Juan-ban lehetett a leginkább érezni a földmozgást, de a városból egyelőre nem érkezett hír áldozatokról és károkról.

Vasárnap a Richter-skála szerinti 6,3-as rengés volt Argentína partjainál, az Atlanti-óceánban. Ez a rengés azonban nem okozott károkat a szárazföldön. San Juan egyébként földrengés-veszélyes övezetben van. Már többször voltak ott erős földmozgások a múltban. A legsúlyosabb 1944-ben történt, akkor több mint nyolcezren haltak meg egy 7,4-es erősségű földmozgás következtében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport