Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenketten meghaltak egy pakisztáni merényetben

2010.01.30. 16:00

Legalább tizenkét ember - köztük két katona - meghalt, és több mint huszonöten megsebesültek Pakisztán Afganisztánnal határos törzsi területén szombaton, egy öngyilkos merényletben, közölték a hatóságok.

A merénylő Badzsaur körzet székvárosa, Khar piacán hozta működésbe a házilag készített, mellényébe rejtett robbanószert egy katonai ellenőrző pontnál. A halálos áldozatok száma még növekedhet, mert több sebesült állapota életveszélyes.

Az öngyilkos merényletet szombatra virradóra megelőzte egy, a kormányellenes lázadók ellen ugyancsak Pakisztán észak részén végrehajtott  légicsapás. Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép legkevesebb kilenc feltételezett lázadóval végzett, és többeket megsebesített, amikor több rakétát lőtt ki egy épületegyüttesre Észak-Vazirisztán tartományban.