Gyöngyi
4 °C
14 °C

Havazás: Baltimore-ban a bűnözés is megbénult

2010.02.18. 09:12

A közlekedéssel együtt a bűnözés is szinte megbénult az amerikai Baltimore-ban a kiadós havazások idején, amikor járhatatlanná váltak az utcák a lehullott irdatlan hótömeg miatt. A bő egy héttel ezelőtti nagy viharok nyomán történelmi hórekordok dőltek meg a közép-atlanti térségben, az Atlanti-óceán partvidékén. Baltimore-ban ezen a télen már 183 centiméter hó hullott, a súlyos havazások idején csak a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek az utcákon.

A nagyvárost megbénító időjárás kedvező hatással volt a bűnözési statisztikákra: a súlyos bűncselekményekből múlt héten 71 százalékkal kevesebb történt, mint 2009-ben ugyanezen a héten. Kilenc napi gyilkosságmentes időszak ért véget kedd reggel, amikor Park Heights kerületben lelőttek egy férfit.

A statisztikák szerint a havazások miatt a letartóztatások is megritkultak. Múlt héten mindössze 23 embert kellett a rendőrségnek őrizetbe vennie, ez 79 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 109 előállítás történt.