Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Náci falfirkák a pavlovszki palota falán

2010.04.26. 19:20

Hét fiatal vettek őrizetbe a rendőrök Oroszországban, mert horogkereszteket és Hitler-idézeteket festettek a történelmi a pavlovszki palota épületeire - közölték hétfőn a szentpétervári hatóságok. A bejelentés szerint a múzeum biztonsági őrei tetten érték a fiatalokat. Pavlovszk Szentpétervártól 26 km-re, délre található, de közigazgatásilag Szentpétervár Puskin kerületéhez tartozik.

A palota épületegyüttesét valamint parkját Szentpétervár és környéke más műemlékeivel együtt 1990-ben felvették az UNESCO Világörökség listájára. Milena Tretyakova, a múzeummá átalakított palota igazgatója azt mondta az AFP-nak, hogy a hét fiatalt a múlt csütörtökön kapták el a biztonsági őrök, amint horogkereszteket és Hitler Mein Kampf-jából vett szövegeket festettek a 18-ik században készült palota épületeinek falaira. A hatóságok nemrég tiltották be Oroszországban a Mein Kampf-ot.

Pavlovszk a nagyváros idegenforgalmának egyik kedvelt célpontja legfőbb nevezetessége a palota miatt, amely egykor a cári család egyik legszebb rezidenciája volt, és amelynek a város a létrejöttét köszönheti. A palota súlyosan megrongálódott, amikor elfoglalták a nácik, illetve a német hadsereg katonái a második világháború idején.