Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuba finoman elküldi az ellenzékieket

2010.10.15. 06:55

A kubai hatóságok egyre több ellenzékinek ajánlják fel az ország elhagyását.

Az emberi jogok kubai bizottságának értesülése szerint a havannai kormány újabb ellenzékieknek ajánlotta fel, hogy a visszatérés lehetősége nélkül hagyják el az országot. A bizottság elnöke, Elizardo Sanchez helyi idő szerint csütörtökön nyugati forrásokkal közölte: ilyen jellegű ajánlatot kapott a hivatalos kubai politika ellen folytatott éhségsztrájkja során a börtönkórházban meghalt politikai fogoly, Orlando Zapata családja is. Zapata februári halála hatalmas nemzetközi tiltakozást váltott ki.

A kubai kormány idén nyáron a szigetország katolikus egyházával és Miguel Ángel Moratinos spanyol külügyminiszterrel egyezett meg abban, hogy visszanyeri a szabadságát ötvenkét kubai ellenzéki, akiket 2003-ban a másként gondolkodók elleni perek idején ítéltek súlyos szabadságvesztésre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!