Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Mecseteket zárna be a holland kormány

MTI
2004.11.11. 22:51
A holland kormány belbiztonságért felelős miniszterei kilátásba helyezték csütörtökön, hogy a kormány mecseteket zárhat be az ország területén, ha úgy látja, hogy a bennük folyó tevékenység megzavarhatja a közrendet. Egyúttal több pénzt kértek a holland biztonsági szolgálatok számára a gyanús emberek alaposabb megfigyelése, a veszélyeztetett személyek és objektumok alaposabb védelme céljából.

Johan Remkes belügy-, Piet Hein Donner igazságügy- és Rita Verdonk bevándorlásügyi miniszter csütörtökön terjesztette jelentését a parlament elé Theo Van Gogh filmrendező muzulmán szélsőséges általi meggyilkolása, illetve az azt követő vallási-faji jellegű erőszakhullám ügyében. A holland honatyák a nap folyamán megkezdték vitájukat erről a kérdésről.

A három miniszter jelzi a törvényhozók elé tárt közös jelentésében, hogy a kormány megvonhatja a kettős állampolgárságú személyektől a holland állampolgárságot, ha veszélyesnek ítéli őket az ország belső biztonságára. Radikális nézeteikről ismert imámokat nem fognak beengedni a jövőben az ország területére, a már benn lévőket pedig kiutasíthatják a holland hatóságok.