Lelőttek két amerikai ügynököt Mexikóban

2011.02.16. 06:22

Mexikóban ismeretlen fegyveresek lelőtték az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) két ügynökét, jelentette be a mexikóvárosi amerikai nagykövetség kedden.

Az ICE két munkatársa hivatalos úton volt Mexikóban - a nagykövetség ICE attaséi hivatalában dolgoztak -, és a fővárosból az északi Monterreybe tartottak gépkocsival, amikor támadás érte őket. Az amerikai nagykövetség szóvivője nem közölte a lövöldözés pontos helyét, és más részletekről sem tájékoztatott.

Név nélkül nyilatkozó mexikói hivatalos források az AP amerikai hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a támadásban az egyik amerikai ügynök meghalt, a másik pedig megsebesült.

A 2003-ban létrehozott ICE az amerikai belbiztonsági minisztérium legfontosabb nyomozati szerve, csaknem 20 ezer alkalmazottja van.

A mexikói drogkartellek fegyveresei rendszeresen támadnak a mexikói rendőrökre, de viszonylag ritkát a hasonló támadások az amerikai hatóságok képviselői ellen az országban. Az Egyesült Államok anyagi támogatást és kiképzési segítséget is ajánlott Mexikóvárosnak a kartellek elleni küzdelemben, s az elmúlt években amerikai segítséggel több mexikói klán vezetőjét sikerült ártalmatlanná tenni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport