Pedofil vádak egy ausztrál képviselő ellen

2011.04.21. 09:15

Az ausztrál hatóságok vádat emeltek gyerekpornográfia miatt egy ausztrál képviselő ellen, közölte csütörtökön a helyi rendőrség. A munkáspárti képviselőt szerda este vették őrizetbe Adelaide városában található otthonában. A képviselőnél már kedd délután házkutatást tartott a rendőrség, majd másnap képviselői hivatalát kutatták át. Mindkét helyen számítógépeket vizsgáltak át. A képviselőt végül szerda este vették őrizetbe.

A férfi ellen négy vádpontban indítottak eljárást, pedofil felvételek birtoklása miatt. Az óvadék ellenében szabadon engedett képviselőnek május huszadikán kell megjelennie a bíróság előtt. A férfi nevét az ausztrál törvények értelmében nem lehet nyilvánosságra hozni. Az Adelaide Now című helyi lap beszámolója szerint a férfi csütörtök délelőtt tért haza, de nem nyilatkozott a házánál összegyűlt újságíróknak.

Dél-Ausztrália állam kormányfője, a munkáspárti Mike Rann megdöbbenésének adott hangot az esetről szóló sajtóhíreket látva, és közölte, hogy a kormány "természetesen" teljesen együtt fog működni a hatóságokkal.