Trópusi vihar söpört végig a Fülöp-szigetek egy részén

2011.05.09. 06:25

Kilencen vesztették életüket és több mint százezren kényszerültek otthonaik elhagyására a Fülöp-szigetek északkeleti részén vasárnap, miután lecsapott az idei év második trópusi vihara .

A 85 km/órás szelet 100 km/órás széllökések kísérik, és a sok csapadék miatt földcsuszamlások alakultak ki, megáradtak a folyók. Több városban megszakadt az áramszolgáltatás, helyenként pedig elővigyázatosságból kapcsolták ki az áramot. Ingázók ezrei rekedtek kikötőkben, mert nem járnak a kompok. Országutakat is lezártak, és több belföldi légi járatot töröltek.

A hatóságok már szombaton megkezdték a Mayon vulkán közelében élő falusiak kitelepítését. A tűzhányó lejtőit több tonna hamu borítja, és sokan emlékeznek még a 2006-os évre, amikor teljes falvakat temettek el a sár- és iszaplavinák, több mint 1600 ember halálát okozva. Sokan csak vasárnap hagyták el otthonaikat, miután a folyók áradni kezdtek.

A meteorológiai előrejelzések szerint az Aere névre keresztelt, északnyugati irányba haladó vihar a héten elhagyja az országot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport