Lakóházakat lőttek harckocsik Szíriában

2011.05.11. 21:11

Lakóházakra lőttek harckocsik szerdán egy dél-szíriai kisvárosban, legkevesebb tizenegy ember halálát okozva, közölte Ammár Kurabi, a szíriai emberi jogvédő szervezet vezetője.

Ammár Kurabi beszámolója szerint Harrában négy épületre lőttek a tankok. Egy nyolcéves kisfiú és egy ápolónő tűzfegyverből leadott lövésektől vesztette életét. Egy ember meghalt a szomszédos Jászem faluban is, miközben a katonák átkutatták a lakóépületeket.

Harra település Deraa tőszomszédságában van. Deraa a Bassár el-Aszad szíriai elnök eltávolítását és az alapvető demokratikus változásokat követelő népmozgalom bölcsője. Deraa térségéből meglehetősen akadozva szivárognak a hírek, mert a hatóságok leállították a telefon- és áramszolgáltatást, hogy a várost elszigeteljék a külvilágtól.

A nap folyamán egy másik "felkelő városban", Homszban öten vesztették életüket a zavargásokban, közölte Kurabi. Szerinte Szíriában a tüntetések március közepi kezdete óta hozzávetőleg 770 embert öltek meg a karhatalmi erők, a hatóságok 9 ezer embert még mindig előzetes letartóztatásban tartanak.