László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínában bányászok rekedtek a mélyben

2011.06.01. 09:26

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint a Kujcsou (Guizhou) tartomány fővárosában, Kujjangban (Guiyang) a bányamentők megpróbálnak felhozni a mélyből 11 bányászt, akik vízbetörés miatt vasárnap óta nem tudnak feljönni a tárnából. Egy bányász holttestét már korábban a felszínre hozták.

A tartomány egy másik helyszínén, Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen egy illegálisan működtetett bányában rekedt nyolc bányász. Ők kedd este óta vannak elvágva a külvilágtól ugyancsak vízbetörés miatt.

Az elmúlt években Kínában sok kis bányát bezártak, másoknál kötelezték a tulajdonosokat a biztonsági körülmények javítására, a mulasztókat szigorú felelősségre vonással fenyegették meg. Ennek ellenére csak 2010-ben több mint 2400 bányász halt meg bányabalesetekben.