Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

150 maszkos fegyveres csapott le Egyiptomban

2011.07.30. 14:35

Maszkot viselő mintegy 150 fegyveres próbálta elfoglalni az egyiptomi biztonsági erők egyik őrszobáját a Sínai-félszigeten: a tűzharcban egy katonatiszt és három járókelő meghalt, 19-en megsebesültek, közölte szombaton a Mena egyiptomi hírügynökség.

Az események el-Aris városában történtek, még pénteken. Kamionokkal és motorokkal mintegy 150 fegyveres vonult át a város utcáin, fekete zászlókat lobogtatva, rajtuk a felirattal, miszerint "Nincs más Isten, csak Allah".  A maszkos emberek a levegőbe lövöldöztek, ezzel nagy pánikot keltve, majd ledöntötték egy korábbi egyiptomi elnök, az iszlamisták által 1981-ben meggyilkolt Anvar Szadat helyi szobrát, s utána rátámadtak az őrszobára. Szemtanúk szerint a fegyveresek aligha voltak helyiek, mert többször is eltévedtek, mielőtt eljutottak volna célpontjukig.

Az egyiptomi hadsereg öt embert letartóztatott a támadás nyomán.  El-Arisban egyébként pénteken napközben békés tüntetés is volt, hasonlóan az ország számos más városához: az iszlamista erők felhívására Egyiptom-szerte több százezren vettek részt a különböző megmozdulásokban.


15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft