Bernadett
-2 °C
12 °C

Kettétört egy utasszállító gép leszállás közben

2011.07.30. 16:12 Módosítva: 2011-07-30 19:40:18

Leszállás közben balesetet szenvedett a Caribbean Airlines légitársaság New Yorkból Guyanába tartó gépe 157 utassal a fedélzetén szombaton. A guayanai nemzetközi repülőtéren a gép az esős időben túlcsúszott a pályán és kettétört, többen súlyosan megsérültek, de mindenki túlélte a balesetet, mondta Bharrat Jagdeo köztársasági elnök.

A Boeing 737-800 az esős időben kicsúszott a 2200 méteres leszállópályáról, és alig valamivel került el egy 60 méter mély vízmosást: ha ebbe lezuhan, sokkal súlyosabb lehetett volna a veszteségmérleg.

"Nagyon örülünk, hogy több ember nem sérült meg" - mondta az államfő, miután a hatóságok lezárták a repülőteret. Egyelőre nem tudni, pontosan hányan és milyen súlyosan sérültek meg.

Geeta Ramsingh 41 éves philadelphiai lakos azt mondta, hogy az utasok éppen elkezdtek tapsolni, amikor a pilóta letette a gépet, azonban egy csattanást hallottak, és mindenki sikoltozni kezdett.

A gép New Yorkból indult, és Guyana előtt Trinidad és Tobagóban szállt le. Az államfő az amerikai közlekedésbiztonsági hivatalt kérte fel a baleset körülményeinek kivizsgálására. A repülőteret rövidesen megnyitják. A trinidadi székhelyű Caribbean Airlines a térség legnagyobb légitársasága.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!