Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Kettős robbanás Kvettában, sok halott

2011.09.07. 07:54 Módosítva: 2011.09.07. 11:49

Két nagy erejű robbanás történt szerda reggel az északnyugat-pakisztáni Kvetta városában egy kormányzati épületnél; a helyi média szerint legkevesebb 24 ember életét vesztette, s legalább 82-en megsebesültek.

Egyes beszámolók szerint öngyilkos merénylők robbantották fel magukat, célba véve a helyi hatóságok vezetőit, illetve a pakisztáni határőrség katonáit. Más jelentések szerint előbb autóba rejtett pokolgép robbant egy félkatonai szervezet parancsnokhelyettesének házánál, majd egy gyalogosan érkező merénylő ugyanott működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

A támadásban meghalt a parancsnokhelyettes felesége, két gyermek és a félkatonai szervezet 11 tagja is. A Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) elnevezésű szélsőséges szervezet szóvivője azt közölte, hogy embereik követték el a merényletet.

Hírügynökségek már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy Kvetta városában fogták el két nappal ezelőtt Júnisz al-Mauritánit, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét, ezért a szerdai merénylet valószínűleg megtorló akció volt a szélsőségesek részéről.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek