Erős földrengés volt Indiában

2011.09.18. 15:40

Erős földrengés rázta meg az észak-indiai Sikkim tartományt vasárnap. Az amerikai geológiai intézet honlapján található információk szerint a földrengés 6,8-as erősségű volt, és epicentruma a Sikkim tartományban található Gangtok városától 64 kilométerre, 20 kilométer mélyen helyezkedett el. A rengést csaknem egy percen át még a szomszédos Banglades nagy részén is érezni lehetett, többen az utcákra szaladtak attól tartva, hogy az épületek összeomlanak.

A BBC szerint legalább hárman meghaltak a nepáli fővárosban, Katmanduban, amikor a brit követség fala leomlott a földrengés miatt.

Egyes jelentések szerint négy, mások szerint egy ember Sikkim tartományban vesztette életét. A rengésnek volt egy áldozata Bihar tartományban is. Bár a telefonvonalak jelenleg még nem működnek, az indiai fővárosban élő sikkimi közösség úgy tudja, a földrengésnek több tucat sérültje is van, főként nők és gyerekek.

Gangtokban, Sikkim tartomány székhelyén 10-12 épület összedőlt, sok pedig megrepedezett a földrengés következtében, az áramellátás akadozik és több embert kórházba kellett szállítani, közölte a regionális NewsLive tv-csatorna. Sikkim India legkevésbé lakott tartománya, amely a Himalája tövében terül el. Katmanduban a hoteleket és a bárokat kiürítették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport