Megfenyegették a szlovákiai exképviselőt

2012.01.03. 09:52

Pénteken egy címzés nélküli, kereszttel ellátott borítékban fegyvertöltényt kapott az egykori galántai parlamenti képviselő, František Gaulieder, írja a szlovákiai Új Szó. Az exképviselő szerint valószínűleg a városvezetés kritizálása miatt kapta a figyelmeztetést.

„A borítékot röviddel dél után találtuk a postaládában, azonnal értesítettem a rendőrséget. Nem akarok találgatásokba bocsátkozni, ki állhat a figyelmeztetés mögött, de előfordulhat, hogy zavar valakit az, hogy az utóbbi időben aktívan figyelem a város vezetésének munkáját. Úgy tekintek erre, hogy ez egy reakció valamire” – mondta a lapnak František Gaulieder. Hozzátette, hogy április óta jár a képviselő-testületi ülésekre, ahol nyilvánosan kritizálta is a város vezetését, többek között a komposztáló körüli kettős átfizetést. Mint mondta, mindig talált témát, amire érdemes volt felhívni a lakosok figyelmét. A komposztáló ügyében feljelentést is tett ismeretlen elkövető ellen közpénz elherdálása miatt.

Az Új Szónak elmondta, hogy a figyelmeztetés ellenére továbbra is aktívan  figyelni kívánja a város működését, továbbá tájékoztatni a nyilvánosságot arról, hogyan bánik a város vezetése a közpénzekkel.