Berlusconi zsarolási ügyben is sáros lehet

2012.04.19. 12:44

Zsarolási kísérlet gyanúja alapján vizsgálatot indított a bari ügyészség Silvio Berlusconi ellen a hónapok óta zajló callgirl-üggyel összefüggésben.

Az eddigi vizsgálatok alapján úgy tűnt, hogy az egykori kormányfő áldozat, akit a botrányairól elhíresült vállalkozó, Giampaolo Tarantini megpróbált zsarolni. A gazdag üzletembert azzal gyanúsítják, hogy 850 ezer eurót követelt Berlusconitól annak fejében, hogy hallgatni fog a callgirlökhöz fűződő kapcsolatairól. A lányokat maga Tarantini szállította az egykori miniszterelnök villájában rendezett  partikra.

Az ügyészség azonban most már azt gyanítja, hogy Berlusconi volt az, aki a hatalmas összeggel hamis tanúvallomásra bírta rá Tarantinit a bíróság előtt, így akarván félrevezetni a nyomozókat – írta a La Repubblica. A nyomozók azt feltételezik, hogy a nők megrendelésével Tarantini politikai kedvezményeket akart biztosítani magának egészségügyi üzleteihez. A vállalkozó résztulajdonosa egy cégnek, amely egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozik.

Hétfőn vették őrizetbe a római repülőtéren Valter Lavitolát, a L'Avanti napilap korábbi főszerkesztőjét. Őt azzal gyanúsítják, hogy Tarantinivel együtt próbálta megzsarolni Berlusconit.