Lelőtték az egyik helyi képviselőjelöltet Mexikóban

2012.06.12. 06:28

Két emberölési eset árnyékolta be az eddig békés választási kampányt Mexikóban, ahol az egyik szövetségi állam törvényhozásába pályázó jelöltet. Guerrero szövetségi állam hatóságai Margarito Genchit lőtt sebbel találták meg, Llano Grande faluban, Acapulcótól keletre. A bűncselekménnyel kapcsolatban nem közöltek részleteket.

Chiapas államban a rendőrség egy polgármester-jelöltet keres, aki egy szemtanú szerint lelőtte Felipe Calderón elnök pártja, a Nemzeti Akciópárt (PAN) egy támogatóját az állam fővárosától, Tuxtla Gutiérreztől nem messze. A hatóságok nem nevezték meg a gyanúsítottat, az áldozat rokona szerint viszont Villaflores település egyik polgármester-jelöltjéről van szó, aki a Mexikót korábban 71 évig uraló Intézményes Forradalmi Párt (PRI) színeiben jelöltette magát. Az áldozat két hozzátartozójával PAN-plakátokat ragasztott, majd útnak indult, a PRI jelöltje pedig autójával követte őket, majd tűzet nyitott rájuk és fejbe lőtte egyiküket.

Mexikóban hamarosan választásokat tartanak. A július 1-jére kitűzött elnökválasztás legfőbb esélyese a PRI színeiben induló Enrique Pena Nieto, aki hiba nélkül vette a jelöltek második és egyben az utolsó televíziós vitáját, ezzel megőrizve a vezetést a baloldali jelölt, Andres Manuel Lopez Obrado előtt a közvélemény-kutatások szerint.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport