Eszter, Eliza
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Csecsemőket árult, elkapták

2012.11.01. 19:52

Orosz nyomozók csecsemőkre szakosodott emberkereskedői hálózatot számoltak fel az észak-kaukázusi régióban - jelentette be a moszkvai nyomozó testület csütörtökön.

A rendőrök őrizetbe vettek egy 62 éves asszonyt Csecsenföld fővárosában, amikor megpróbált eladni egy újszülött kisfiút 550 ezer rubelért (3,85 millió forint) egy érdeklődőnek, aki történetesen civil ruhás nyomozó volt. A nyugdíjas nő már egy másik alkalommal is üzletelt idén - akkor is egy civilbe öltözött rendőrnek adott el egy másfél esztendős kislányt. A hatóság honlapjára feltett közlemény szerint az üggyel összefüggésben őrizetbe vettek egy bábát a szomszédos Dagesztánban.

Az Interfax hírügynökség hivatalos forrást idézve arról számolt be, hogy a 62 éves asszony a hálózat más tagjaitól kapta az újszülött kisfiút, akit magával vitt Csecsenföldre, hogy ott eladja. Az orosz média szerint a banda 12 tagból áll. Néhányan közülük egy dagesztáni kórházban dolgoznak, és ott jutottak a csecsemőkhöz, akiket oroszoknak vagy külföldieknek próbáltak eladni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!