Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Harmincnyolc amerikai katona halt meg Fallúdzsa ostroma alatt

MTI
2004.11.14. 22:44
Harmincnyolc amerikai katona vesztette életét az iraki szunniták volt erőssége, Fallúdzsa bevételére indított ostrom egy hete alatt a legfrissebb, vasárnap közzétett amerikai veszteségmérleg szerint.

Az arab országba vezényelt amerikai haderő közleményében megjegyezte, hogy a harcokban elesettek mellett a veszteségmérlegbe három olyan katonát is beszámítottak, akik nem harci cselekmény következtében haltak meg.
 
A halottak mellett további 275 amerikai katona sebesült meg a hadműveletben, igaz, közülük hatvan azóta már újra szolgálatba lépett - fűzte hozzá a közlemény.
 
Amerikai és iraki kormányerők hétfőn indítottak döntő ostromot az iraki szunnita lázadók fellegvárának tekintett város elfoglalására. Richard Natonski vezérőrnagy, az amerikai 1. tengerészgyalogos hadosztály parancsnoka vasárnap bejelentette, hogy Fallúdzsa egész területét elfoglalták, s az amerikai és iraki erők több mint 1200 fegyveres ellenállót öltek meg az ostrom kezdete óta. Egy másik magas rangú amerikai tiszt pedig közölte, hogy az ostrom után még négy-öt nap szükséges a Bagdadtól nyugatra fekvő város átfésüléséhez.