Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kerry a gázai út elhalasztását javasolja a török kormányfőnek

2013.04.21. 17:22

John Kerry amerikai külügyminiszter vasárnap Isztambulban azt javasolta vendéglátójának, Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnöknek, hogy halassza el májusra tervezett látogatását a Gázai övezetben. "Úgy gondoljuk, hogy a pillanat most igazán kritikus, és jobb lenne megvárni a kedvezőbb feltételeket" - mondta Kerry a török kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott tárgyalásai utáni sajtóértekezleten.

Erdogan megerősítette azt a korábban már hangoztatott szándékát, hogy május 16-án esedékes egyesült államokbeli látogatása után, a hónap végén felkeresi a Hamász palesztin iszlamista mozgalom által ellenőrzött övezetet. Abbász mozgalma, a Hamásszal rivalizáló Fatah bírálja a tervezett utat, mondván, hogy az csak fokozná a palesztinok közti megosztottságot.