Ágnes
-1 °C
2 °C

Megerőszakolt férfiakba bukott bele a brit parlament elnökhelyettese

2013.09.11. 00:47

Lemondott a brit alsóház elnökhelyettesi tisztségéről Nigel Evans, miután a brit ügyészség  nemi erőszak elkövetésével vádolta meg kedden – közölte a BBC. A vádak szerint az 55 éves konzervatív politikus ez elmúlt 11 évben hét személy ellen nyolc alkalommal követett el nemi erőszakot, vagy inzultálta őket szexuálisan.

A politikust 2010-ben választották meg a három elnökhelyettes egyikévé. Nem sokkal ezután nyíltan felvállalta homoszexualitását, mondván, elege lett az életét övező hazugságokból.

Tavaly júniusban egy napra őrizetbe vették is kihallgatták, két huszonéves fiatalember megerőszakolásának ügyében. Nigel visszautasította, hogy bűncselekményt követett volna el a két, magát korábban barátjának mondó férfival szemben. Nem sokkal később újabb három áldozat jelentkezett, majd a sértettek száma hétre nőtt. Egyikük azt állította, hogy a házelnök egyenesen a parlament bárjában molesztálta őt.

„Határozottan védeni fogom ártatlanságomat” – tudatta közleményében Evans, hozzátéve, hogy sajnálattal vette tudomásul, hogy az ügyeket nem zárták le. „Két dologban biztos vagyok: az ártatlanságomban és abban, hogy ezt be is fogom bizonyítani" – közölte. Evans kijelentette, hogy csak az elnökhelyettesi posztjáról mondott le, de továbbra is képviseli azt a körzetet, ahonnan képviselői mandátumot szerzett és ahonnan elindult politikai karrierje.

Evansnak a jövő héten kell megjelennie a bíróság előtt.