Szilárda
0 °C
6 °C

Nincs hír az elengedett kínai túszokról

MTI
2005.01.23. 09:29
Az Irakban akkreditált kínai diplomaták még nem tudtak kapcsolatba lépni azokkal a kínai túszokkal, akiknek szabadon bocsátását szombaton jelentették be iraki felkelők - közölték Pekingben.

Iraki felkelők szombaton jelentették be, hogy elengedték a nyolc kínai munkást, akiket kedd óta tartottak a fogságukban. A túszok elengedéséről szóló hírt aznap a bagdadi kínai nagykövetség is megerősítette.

A kínaiakról készült felvételt nyugati újságírók látták először, majd később az al-Arabíja arab hírtelevízió is lejátszotta.

A magukat an-Numán Brigádnak nevező emberrablók kedden azzal fenyegetőztek, hogy 48 órán belül megölik a túszokat, ha Peking, - amely ellenzi az iraki háborút - magyarázatot nem ad arra, mit keresnek állampolgárai Irakban. <> A nyugat-iraki Ramádiban felbukkant videofelvétel szerint a túszokat azt követően bocsátották szabadon, hogy Kína közölte: eltanácsolta állampolgárait az iraki utazástól.

Kína azt közölte, hogy a nyolc munkás egy iraki gyárban dolgozott, és akkor rabolták el őket, amikor éppen elhagyni készültek az országot.