Emőke
-4 °C
9 °C

Lövöldözés és robbanás Kuvaitvárosban

MTI
2005.01.30. 10:49
Két halálos áldozattal járó lövöldözés és egy kisebb robbanás volt Kuvaitváros Szalmíja nevű keleti negyedében vasárnap egy épület környékén, amelyet előzőleg körbevett a rendőrség feltételezett iszlám szélsőségesek után kutatva - közölték szemtanúk és a biztonsági erők tagjai.

A rendőrség körbezárta a területet, majd lövöldözés kezdődött az épületnél, amelynek környékén számos étterem található - mondta egy szemtanú. Egy kommandós a helyszínen úgy fogalmazott: állambiztonságra veszélyes személyeket keresnek. A rendőrség különleges erőinek egy tagja és egy feltételezett szélsőséges meghalt, három kommandós megsebesült a tűzpárbajban.

A rajtaütés alig két héttel egy hasonló razzia után és egy nappal azt követően történt, hogy a kuvaiti amerikai nagykövetség és a Nyugat-barát arab ország belügyminisztere iszlám szélsőségesek újabb támadásainak veszélyére figyelmeztetett. Kuvaitban az utóbbi időben több olyan erőszakos cselekményt követtek el, amelyhez egyes tisztségviselők szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak van köze.