Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Húsz halott az iraki merényletekben

MTI
2005.02.08. 10:57
Csaknem húsz ember esett merényletek áldozatául a kedd délelőtti órákban Bagdadban. A legsúlyosabb veszteségeket az iraki hadsereg egyik toborzóirodájától jelentették. A város központjában, egy használaton kívül helyezett repülőtérnél lévő irodánál egy robbantás 14 újonc életét oltotta ki. A rendőrség szerint egy öngyilkos merénylő gépkocsija robbant fel egy teherautó mellett, amely a toborzottakat szállította. Az iroda korábban is merényletek célpontja volt. A város több más pontján is voltak támadások, amelyek öt iraki, köztük három rendőr halálát okozták.

Bagdad nyugati felében egy politikus gépkocsiját támadták meg lázadók a lakása közelében. Miszáal el-Alúszi pártvezető, parlamenti képviselőjelölt épségben túlélte a támadást, de két fia és egy testőre életét vesztette, közölte a rendőrség.

Két iraki meghalt, hét további személy, köztük három nő megsebesült hétfő este a Bagdadtól északra fekvő Szaláheddin tartományban elkövetett két különböző merényletben is, közölték biztonsági források.