Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

II. Erzsébet nem akarja elfogadni a trónörökös házasságát

MTI
2005.02.27. 20:05
II. Erzsébet angol királynő elhatárolta magát Károly herceg házasságától, mert úgy véli: Károly hercegnek előbbre való saját öröme, mint a kötelessége - írta vasárnap a The Sunday Telegraph című londoni lap. Az angol királyi udvarba bejáratos személyek azt is elmondták, hogy magánbeszélgetésekben az uralkodó továbbra sem lelkesedik a trónörökös és Camilla Parker-Bowles esküvőjéért, és attól fél, hogy ez a frigy romboló hatást gyakorol magára a monarchiára.

A királynő és férje, Fülöp herceg kedden jelentették be, hogy nem vesznek részt elsőszülött fiuk április 8-án a windsori városházán tartandó polgári házasságkötésén. Arra hivatkoztak, hogy a jegyespár kívánságát tiszteletben tartva nem akarnak nagy nyilvánosságot adni az eseménynek. A brit média királyi megfigyelői szerint ez a távolmaradás óriási sértés.

A The Sunday Times úgy tudja, hogy Károly és Camilla egybekelése lehet a modern kor első főhercegi esküvője, amelyet nem közvetít a televízió. Az már eldőlt, hogy nem filmezik a városházi szertartást. Rowan Williams canterbury érsek ellenkezése miatt bizonytalan az egyházi esküvő felvételének sorsa is.