Mentők és rendőrök a pápa palotájánál

MTI
2005.03.22. 10:58
A pápa állapota tovább súlyosbodik az olasz lapok keddi beszámolói szerint, s hétfőn este riadalom volt tapasztalható az apostoli palota körzetében, ahol fokozott mentős és rendőri jelenlét volt megfigyelhető. A sajtóbeszámolók szerint vatikáni források a pápa egészségi állapotának "kényességével" indokolták a mentők jelenlétét, de cáfolták, hogy "konkrét oka" lett volna a riadalomnak, vagyis hogy tovább romlott volna az egyházfő egészségi állapota.

Vatikáni források megerősítették az ANSA olasz hírügynökségnek, hogy a pápa alvással, nyugodtan töltötte a keddre virradó éjszakát. Az azonban már nyilvánvaló, hogy ezen a héten is elmarad a szokásos szerdai általános pápai kihallgatás, II. János Pál esetleg csak a lakosztálya ablakából üdvözli majd a zarándokokat. Gyenge egészsége miatt a pápa nem vehet részt a szokásos húsvéti keresztúti ájtatosságon sem, egyelőre csak annyi biztos, hogy húsvét vasárnap jelen lesz az "Urbi et orbi" áldásnál.

Az Il Messaggero című olasz lap kedden a pápa személyi titkárának közléseire hivatkozva arról ír, hogy az egyházfő egészségi állapota mind rosszabb, a pápa egyre nagyobb szenvedéseket kénytelen elviselni.