Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Az amerikai hatóságok visszafordítottak egy KLM-gépet

MTI
2005.04.10. 15:42
Visszafordulásra késztették az amerikai hatóságok a KLM holland légitársaság egy járatát Hollandiába, mivel a gépen két utasnak nem volt engedélye arra, hogy belépjen az Egyesült Államok területére vagy légterébe - közölte vasárnap a társaság szóvivője.

Az incidens pénteken történt, amikor a gép 278 személlyel a fedélzetén Mexikóba tartott, és készült áthaladni az amerikai légtéren. A szóvivő szerint a két utas nem szerepelt semmilyen holland vagy európai listán. Nem közölte nemzetiségüket és azt sem, milyen okokból nemkívánatosak az Egyesült Államokban.

"Ez egy precedens. Korábban sohasem történt még velünk hasonló eset" - mondta a szóvivő. A többi utas szombaton egy másik KLM-járattal elrepült Mexikóba.

A 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokban elkövetett gépeltérítéses merényletek után a repülőterek és légitársaságok megszigorították biztonsági intézkedéseiket. Egy tavaly aláírt egyezmény értelmében az Egyesült Államok hozzájuthat személyes információkhoz a 25 európai uniós tagállamból induló légiutasok mindegyikéről.