Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Börtönben meghalt a kairói merényletek kitervelője

MTI
2005.05.21. 20:17
A börtönben meghalt a külföldi turisták ellen Kairóban végrehajtott merényletsorozat vélelmezett kitervelője, jelentette be szombaton az egyiptomi főügyész.

Abdel-Szaíd Juszef csütörtökön a börtönkórházban hunyt el önmagának okozott sérülések következtében, közölte Maher Abdel Vahid főügyész.

A rendőrség május 11-én értesítette az ügyészséget, hogy a fogoly "nagyon nyugtalanná vált és szándékosan beverte fejét a zárka falába", ami után átvitték a börtönkórházba. Kezén és lábán elszenvedett korábbi sérülései, amelyeket még áprilisban a rendőrök elől menekülve szerzett, szintén hozzájárulhattak halálához, mondta a főügyész, hozzátéve, hogy az összes körülményt feltáró jelentés most készül.

A hatóságok feltételezése szerint Juszef tervelte ki a kairói bazárban április 7-én elkövetett pokolgépes merényletet, amelyben három külföldi turista vesztette életét és legkevesebb 19 ember megsebesült. A robbantást a hónap végén két további, külföldieket célba vevő támadás követte Kairó belvárosában, akkor nyolc turista sérült meg.