Valér
2 °C
8 °C

Kihallgatták a VMSZ alelnökét Szabadkán

MTI
2005.06.16. 15:27

Három és fél órán át hallgatta ki csütörtökön az újvidéki kerületi vizsgálóbíró Bunyik Zolták vajdasági oktatási és művelődési minisztert, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alelnökét.

A politikus az MTI-nek elmondta, rendre cáfolta a terhére rótt dolgokat, és megkönnyebbült, mert végre ő is tudja, mivel gyanúsítják. Erről eddig csak a sajtóból értesült, mert a hatóságok elzárkóztak a tájékoztatástól.

Bunyikot azzal gyanúsítják, hogy hat iskola felújításakor visszaélt hivatali helyzetével és jogtalan haszonszerzést tett lehetővé a beruházóknak. A gyanú szerint a minisztérium több forrást hagyott jóvá a beruházásokra, mint amennyibe kerülhettek volna. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem 25, hanem ötmillió dináros (15 millió forint) vélt kárról van szó.

A miniszter szerint az ő esetében is évekkel korábbi ügyet szedtek elő, csakúgy, mint a VMSZ "szabadkai szárnyát" és magát a pártelnököt, Kasza Józsefet érintő esetekben is. Bunyik elmondta, maga a Szerb Radikális Párt vezetői ismerték be, hogy pártjukkal rokonszenvezik az az újvidéki nyomozó, aki több száz iskolát vizsgált át, és ezek közül kiválasztotta azokat, ahol szerinte gyanús körülmények között történtek a beruházások.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft