Gusztáv
-4 °C
1 °C

Kóka szerint van mit tanulnunk Amerikától

MTI
2005.06.22. 00:25
Magyarországot még vonzóbbá kell tenni az amerikai beruházók számára, bővíteni az együttműködést a kutatás-fejlesztésben, a biotechnológia, az informatika, környezetvédelmi ipar és az energetika területén, hangsúlyozta Kóka János ipari és közlekedési miniszter amerikai látogatásáról nyilatkozva kedden az MTI-nek.

Kóka János kedden Washingtonban többek között tárgyalt Samuel Bodman amerikai energetikai miniszterrel, előző nap helyi idő szerint késő délután pedig Carlos Gutierrez kereskedelmi miniszterrel folytatott megbeszélést. A nap során Washingtonból San Franciscóba utazott tovább. Kaliforniában találkozik a Hewlett Packard, a Cisco, az Oracle, az Intel és a Carlyle csoport vezetőivel.

Kóka János elmondta, hogy tárgyalásai visszaigazolták, hogy Amerikában kedvező kép alakult ki Magyarországról, amelyben stabil, kiszámítható országot látnak gyorsan fejlődő gazdasággal. A miniszter szerint Magyarországnak nem csak a technológia területén van tanulnivalója Amerikától, hanem abban is, hogy higgyen önmagában.