Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötven terrorista megtámadott egy afganisztáni őrhelyet

MTI
2005.08.03. 15:13
Elesett négy rendőr és négy katona Afganisztánban, a tálib erőkkel a pakisztáni határ közelében vívott összecsapásban. A tájékoztatási minisztérium szerdai közlése szerint előző nap mintegy ötven terrorista megtámadott egy őrhelyet a keleti Nurisztán tartományban, s ekkor estek el a rendőrök és katonák. A kormány ezer embert küldött a támadók nyomába.

Az elüldözött tálib rendszer hívei a jövő hónapra kiírt parlamenti választásokat akarják meghiúsítani. Ebben az évben már több mint 800 halálos áldozata van az összecsapásoknak és merényleteknek. Az ország egy másik tartományában, a déli Zábulban viszont megadta magát egy tálib parancsnok és harminc fegyverese, élve Hamid Karzai elnök amnesztiarendeletével. A közkegyelem meghirdetésével párhuzamosan fokozódott a rendfenntartó erők katonai nyomása a tálibokra.