Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terroristákat tartóztattak le Jordániában

MTI
2005.08.04. 15:29
Az iraki al-Kaidához kapcsolódó terroristákat tartóztattak le Jordániában, akik szabadságos amerikai katonákat akartak megtámadni a királyságban. Az összesen 17 letartóztatott személy közül hatan elárulták, hogy kapcsolatban állnak Abu Muszab az-Zarkávival, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki ágának jordániai születésű vezérével, a többiek pedig egy szaúd-arábiai csoporthoz, a Szent Sírok Brigádjához tartoznak.

A nyomozók eredetileg olyan jordániaiakat kerestek, akik Zarkávinak segítenek toborozni iraki akcióihoz. A jordániai elhárítás előzőleg figyelmeztetést kapott, hogy a Londonban és az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyen elkövetett merényletek után a királyságban is célponttá váltak a nyugatiak. Külföldi tiszteket akartak megtámadni a királyságban - közölte egy forrás, arra utalva, hogy merényleteket terveztek az iraki bevetésből jordániai szabadságra érkező amerikai katonák ellen.