Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holtpontra jutott az észak-koreai tárgyalások negyedik fordulója

2005.08.04. 17:10
Holtpontra jutott csütörtökön Pekingben az észak-koreai atomprogrammal kapcsolatos nemzetközi válság megoldását célzó hatoldalú tárgyalások negyedik fordulója.

A hatoldalú tárgyalások részvevői közül az Egyesült Államok, Dél-Korea, Japán és Oroszország már elfogadta a kínai közvetítők által készített zárónyilatkozat-tervezetet, Észak-Korea azonban elveti. A tervezet azt javasolja megoldásként, hogy Észak-Korea szerelje le atomlétesítményeit, az Egyesült Államok és Japán pedig rendezze ennek fejében kapcsolatait Phenjannal, és részesítse gazdasági segélyekben.

A tárgyalásokhoz közel álló források szerint Phenjan küldöttei azt kifogásolják ebben a megfogalmazásban, hogy olyan értelmezésnek is helyt ad, amely szerint minden atomlétesítményét fel kell számolnia, azokat is, amelyek békés célokat szolgálnak.