Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pofozkodás Lengyelország és Oroszország között

MTI
2005.08.07. 21:12

Súlyosan bántalmazták vasárnap Moszkvában az utcán a lengyel nagykövetség egyik alkalmazottját; a férfit agyrázkódással kórházba szállították, jelentette a lengyel média.

A támadás a Lengyelország és Oroszország közötti feszültség légkörében történt: múlt vasárnap egy varsói parkban orosz diplomaták fiait - három tizenéves fiatalt - vertek meg és raboltak ki lengyel bőrfejűek, akiket nem sikerült elfogni.

Az orosz kormány bocsánatkérést és a tettesek példás megbüntetését követelte Varsótól. Az orosz külügyminisztérium szerint a Lengyelországban az utóbbi időben eluralkodó oroszellenes hangulat tehető felelőssé az incidensért.

A lengyel külügyminisztérium mély sajnálatának adott hangot a támadás miatt, de leszögezte, hogy nem fog bocsánatot kérni egy olyan bűncselekményért, amelynek nem volt politikai indítéka.