Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fegyverrel akarják leváltani a bagdadi polgármestert

MTI
2005.08.09. 14:47

Több mint száz fegyveres betört kedden az iraki főváros polgármesterének hivatalába, s elmozdította a távol lévő tisztségviselőt posztjáról, ellenfelét ültetve a városvezetői székbe. Az esetről maga a bagdadi polgármester - a hivatalától az események időpontjában távol lévő - Aláa at-Tamími számolt be. Mondandóját független forrásból egyelőre nem erősítették meg.

A fegyveresek Huszein at-Tahant, Bagdad tartomány kormányzóját kiáltották ki polgármesterré - mondta Tamími. "Állami kinevezett vagyok. Az ilyen cselekedetek nagyon veszélyes precedenst teremtenek egy olyan országban, amely szabad és demokratikus akar lenni" - méltatlankodott Tamími, hozzátéve, hogy háromszor nyújtotta be lemondását, "mert - mondta - tudtam, hogy baj lesz".

Tamími magyarázatul hozzátette, hogy az elmúlt hetekben növekedett a feszültség közte és a Bagdad tartományt irányító, januárban megválasztott síita többségű tanács között.