Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terroristákat fogtak el Törökországban

MTI
2005.08.09. 20:03

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó terroristákat fogtak el Törökországban, akik külföldi turisták ellen terveztek merényleteket - jelentette be kedden az izraeli terrorelhárítás vezetője. Danni Arditi bejelentése egy nappal követte az izraeli hatóságok figyelmeztetését, amellyel eltanácsolták az izraeli turistákat a törökországi üdülőhelyekről, mivel ott "konkrét és súlyos terrorfenyegetettségben" lennének.

Embereket, fegyvereket, közlekedési eszközöket és távközlési berendezéseket foglaltak le, amelyek az al-Kaidához kapcsolódó egyik csoport tulajdonában voltak. Az volt a szándékuk, hogy támadásokat hajtsanak végre a tengeren, és természetesen a szárazföldön, turistaközpontokban is - mondta Arditi az egyik izraeli televízióban.

A török hatóságok egyelőre nem kommentálták az izraeli bejelentést. Arditi arra kérte az izraelieket, hogy továbbra se menjenek Törökországba. Az elmúlt napokban óvatosságból Ciprusra irányítottak át több nagy, Törökországba tartó üdülőhajót mintegy hatezer utassal. Törökország az izraeli turisták kedvelt utazási célpontja, noha 2003-ban két isztambuli zsinagógát is merénylet ért.