Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EU beterjesztette határozati javaslatát Irán miatt

MTI
2005.08.11. 00:20
Az Európai Unió beterjesztette szerdán határozati javaslatát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) elé, amelyben követeli Irántól a dúsított urán előállítására irányuló tevékenység leállítását, közölte a testület szóvivője Bécsben.

Az ügynökség csütörtökön vitatja meg a határozati javaslatot, amelyet az iráni atomprogramról az Európai Unió nevében Teheránnal tárgyaló Franciaország, Nagy-Britannia és Németország nyújtott be. A tervezet felszólítja Teheránt, hogy "azonnal térjen vissza az urándúsítással kapcsolatos valamennyi tevékenysége felfüggesztéséhez, beleértve a (nukleáris) fűtőanyag termelést" - közölte Bécsben egy a szöveget ismerő diplomata, aki szerint s határozati javaslat nem utalná Irán ügyét az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé.

Az ügynökség szóvivője a dokumentumról részleteket nem árult el, csupán azt közölte, hogy a testület ülése csütörtökön délután 3-kor lesz.