Aliz
6 °C
14 °C

Mégis beléphet az USA területére az iráni elnök

MTI
2005.08.11. 21:34
Az új iráni elnök megkapja az amerikai beutazási vízumot, hogy részt vehessen New Yorkban az ENSZ szeptemberi csúcstalálkozóján - ígérte George Bush amerikai elnök csütörtökön. Bush közölte: az Egyesült Államok az ENSZ-szel kötött megállapodás értelmében beengedi az országba a világszervezet vendégeit. A szeptemberi találkozón "feltehetően" Mahmúd Ahmadinezsád is ott lesz - fogalmazott texasi farmján az elnök.

A hét elején a washingtoni külügyminisztérium még úgy foglalt állást: az Egyesült Államok mérlegeli, hogy esetleg megtagadja a vízumot az iráni elnöktől. Adam Ereli szóvivő közlése szerint az Egyesült Államok tudja, milyen kötelezettségei vannak az ENSZ-nek otthont adó országként, de nagyon komolyan veszi azokat a híreket is, hogy "valakinek köze volt amerikai állampolgárok túszul ejtéséhez", utalt arra, hogy Ahmadinezsádnak köze lehetett a teheráni amerikai nagykövetség 1979-es elfoglalásához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?