Viola
-6 °C
-2 °C

'56: Lantos Budapestre hívja Busht

MTI
2005.08.12. 14:56
"Arra fogom ösztönözni az amerikai elnököt, hogy jövőre, az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulója tiszteletére látogasson el Magyarországra" - mondta Tom Lantos amerikai demokrata párti képviselő pénteken Budapesten. Lantos szeretné, ha 2006-ban Condoleezza Rice külügyminiszter is ellátogatna Budapestre.

Bush-t egy hónappal ezelőtt levélben invitálta Magyarországra 2006 októberére 29, zömmel jobboldali politikus, köztük Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az 1956-tal kapcsolatos megemlékezést Tom Lantos személyesen fogja vezetni az amerikai kongresszusban.

Tom Lantos elmondta, hogy csütörtökön találkozott Sólyom László köztársasági elnökkel, akit minél előbb szívesen látnának az Egyesült Államokban, és "biztosíthatom, hogy nincs probléma az ujjlenyomatokkal". Sólyom László egy napilapnak adott interjúban néhány napja azt mondta, ő nem megy az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnia. Lantos ígéretet tett Sólyomnak, mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar állampolgárok az elérhető legnagyobb rugalmasságot élvezhessék ezen a téren.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!