Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem teszi le a fegyvert a Hamász

MTI
2005.08.12. 17:42
A Hamász szélsőséges palesztin szervezet pénteken közölte, hogy a gázai övezeti izraeli kivonulás után sem teszi le a fegyvert. "Ez a hadsereg továbbra is megvédi a hazát, amíg csak egy talpalatnyi megszállt terület marad Palesztinában" - jelentette ki Mahmúd Zahar, a szervezet egyik vezetője az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak, a Hamász fegyveres szárnyának hadgyakorlatán.

Az Izrael elpusztítására felesküdött Hamász világossá tette: nem tágít attól a céljától, hogy palesztin államot hozzon létre, amely nemcsak a Gázai övezetet és Ciszjordániát, hanem a mai Izrael területét is magában foglalná. "Megrajzoljuk Palesztina térképét, amely a tengertől a (Jordán) folyóig, Libanontól Egyiptomig húzódik" - mondta Zahar mintegy ezer fegyveres előtt.