Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkezdődött az első orosz-kínai hadgyakorlat

MTI
2005.08.18. 14:34
Közös orosz-kínai hadgyakorlat kezdődött csütörtökön Vlagyivosztokban, a távol-keleti orosz kikötővárosban, amelyben egy héten át 10 ezer katona - közöttük 1800 orosz - vesz részt. A 2005 Békemisszió fedőnevű hadgyakorlat a két hadsereg vezérkari főnöke vezette küldöttség közötti katonai és politikai konzultációkkal kezdődött. "Hadgyakorlatunk egyetlen országot sem fenyeget" - szögezte le kínai kollégájával, Liang Kuang-Lievel (Liang Guanglie) közösen tartott sajtótájékoztatóján Jurij Balusevszkij orosz vezérkari főnök.

A hadgyakorlatot a Sárga-tengeren tartják a kelet-kínai Santung (Shandong) tartománybeli Santung-félsziget magasságában a szárazföldi, légi és a tengerészeti haderőnem egységeinek részvételével. Washington a hónap elején közölte, hogy figyelemmel kíséri az orosz-kínai hadgyakorlatot, és reményét fejezte ki, hogy a manőver "nem rontja a légkört" a térségben.