Ivett, Frida
6 °C
16 °C

XVI. Benedek szerint megfeledkeztünk Istenről

MTI
2005.08.21. 17:23
#alt#
A pápa megáldja a tömeget (Fotó: EPA)

XVI. Benedek vasárnap óvott attól, hogy "a vallást piaci terméknek tekintsék". A katolikus egyházfő szavai Köln közelében, a katolikus ifjúsági világtalálkozót lezáró szabadtéri misén, a rendezvény liturgiai csúcspontján, egymillió ember, köztük főpapok és vezető német politikusok jelenlétében hangzott el. Ez volt Németország történetében a legnépesebb mise. Az oltáriszentségeket is százezrek vették magukhoz. A pápa bejelentette, hogy a legközelebbi világtalálkozó színhelye 2008-ban az ausztráliai Sydney lesz.

A kölni ifjúsági világtalálkozón körülbelül 400 ezer fiatal zarándok vett részt, köztük 3600 magyar is, az anyaországból és a határon túlról. Huszonöt magyar fiatal foglalt helyet azon a hajón, amely a Rajnán Kölnbe bevonuló pápa katamaránját kísérte.

XVI. Benedek vasárnapi szentbeszédében egyebek között arra figyelmeztetett, hogy manapság világunk nagy részein megfeledkeznek Istenről. Ez az oka annak, hogy sok ember elégedetlen és frusztrált, s azt mondja: "Az élet nem lehet ilyen".