Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Amerikai katonákat támadtak meg Ramádiban

MTI
2005.08.23. 14:46

Három, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant kedden az iraki Ramádiban, a jelek szerint a robbantások egy összehangolt támadássorozatot alkottak - számoltak be róla szemtanúk és a rendőrség.

Az első detonáció a Bagdadtól nyugatra fekvő szunnita város központjában, egy amerikai járműoszlop elhaladásakor következett be, és három iraki járókelőt sebesített meg. Néhány perccel később egy öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott kisteherautójával belehajtott egy város széli épületbe, ahol sűrűn megfordulnak amerikai katonák - számoltak be róla szemtanúk.

A ház részben összedőlt, de egyelőre nem tudni, hogy megsérült-e valaki. Egy harmadik robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor az amerikai katonák kiérkeztek a második robbantás helyszínére. Öt iraki, köztük három rendőr meghalt, 15 megsérült további támadásokban Irak több városában: az északi Tikrítben, Bászrában, valamint a déli Nedzsef mellett. Bászrában egy temető mellett holtan találták meg Szaddám Huszein volt iraki diktátor hadseregének egyik tábornokát, akit három nappal ezelőtt ismeretlenek elraboltak.