Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai diplomatát vettek őrizetbe Fehéroroszországban

2005.08.25. 06:38

Tiltakozott az amerikai kormány Fehéroroszországnál helyi idő szerint szerdán amiatt, hogy a fehérorosz hatóságok ideiglenesen őrizetbe vettek egy amerikai diplomatát. Az amerikai külügyminisztérium szóvivője sajtóértekezletén tájékoztatott a hivatalos washingtoni tiltakozásról, utalva arra, hogy az Egyesült Államok őrizetbe vett diplomatája azt megelőzően Gomel városában egy rutin jellegű találkozón vett részt. A diplomata nyilvánvalóan a fehérorosz ellenzék képviselőivel találkozott.

A fővárosban, Minszkben a hatóságok ugyancsak őrizetbe vettek két grúz polgárt, a grúz demokratikus mozgalom két tagját. Ezen kívül elrendelték egy a kormánnyal szemben rendkívül kritikus hangot megütő, közkedvel hetilap bezárását. Nem sokkal korábban a hatóságok a független Den című újságot tiltották be.