Olivér
4 °C
8 °C

Tizenkét halottat találtak Kolumbiában egy mészárlás helyszínén

MTI
2005.08.25. 10:24

Holtan találtak Kolumbia északnyugati részén tizenkét mezőgazdasági munkást, a mészárlást feltehetően a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) marxista gerillaszervezet tagjai követték el - közölték Antioquia tartomány elöljárói. A tizenegy férfi és egy nő az eddigi ismeretek szerint kokacserjék leveleit gyűjtötte, amelyek kokain előállításához használatosak. Álvaro Uribe kolumbiai elnök helyi idő szerint szerdán bejelentette, hogy Brazíliában elfogták a FARC szóvivőjeként tevékenykedő Francisco Cadena Collazost, más néven ,,Camilo López atyát,,.

Collazos volt a gerillák szóvivője a FARC és Andrés Pastrana akkori kolumbiai elnök között több éven át folyó, ám 2002-ben zátonyra futott béketárgyalásokon. A hatóságok szerint azóta az illető a FARC brazíliai, argentínai és chilei "nagyköveteként" működött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?