Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás ölt meg két egyiptomi rendőrt a Sinai-félszigeten

MTI
2005.08.25. 13:46

Robbanás ölt meg két egyiptomi rendőrt, kettőt pedig megsebesített csütörtökön a Sinai-félsziget északi részén, ahol az egyiptomi biztonsági erők kedd óta kutatnak az elmúlt év két nagy egyiptomi terrorcselekményének tettesei után.

A belügyminisztérium kairói közleménye szerint a rendőrök elleni merényletet Dzsabal Halalban követték el, ahol a hatóságok el akarták fogni egy olyan csoport tagjait, amelynek köze volt a 68 halálos áldozatot követelő július 23-i sarm-es-sejki, illetve a 2004 októberében Tabában és ahhoz közeli üdülőhelyeken elkövetett, 34 ember halálát okozó merényletekhez. Szerdán hat rendőrt sebesített meg taposóaknák robbanása ugyanebben a körzetben.

A két rendőrtiszttel csütörtökön szintén taposóaknák végeztek. Halálukat annak ellenére nyilvánosságra hozták, hogy az egyiptomi hatóságok előző nap hírzárlatot rendeltek el a sarm-es-sejki merényletek körüli nyomozással kapcsolatban.