Jenő
-3 °C
6 °C

Amerikaiak lebombázták az al-Kaida iraki rejtekhelyét

MTI
2005.08.26. 21:28

Az amerikai légierő gépei több hullámban támadást intéztek pénteken az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egy iraki osztaga ellen.

A kiadott amerikai közlemény szerint ötven terrorista tartózkodott a megtámadott rejtekhelyen Irak el-Anbár tartományának Huszeiba városában, mindegyikük Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terroristavezér embere volt. A bombázás romba döntötte az épületet, amelyben az ötven terrorista rejtőzködött. A közlemény szerint helybeli lakosok értesítették az Irakban állomásozó nemzetközi erőket a terroristák gyülekezéséről.

A szíriai határ közelében elterülő el-Anbár tartomány a rendszeres erőszaktól sújtott arab ország egyik legnyugtalanabb térsége. Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida iraki erőinek vezetője jelenleg a második helyen áll az Egyesült Államok által körözött terroristák listáján. Az első ezen a listán továbbra is Oszama bin Laden, a nemzetközi hálózat feje.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?